Dużo osób twierdzi, że zdrowe odżywianie nie jest smaczne, otóż nic bardziej mylnego! Grupa uczniów w ramach projektu Centrum Kompetencji Zawodowych Ścieżką Indywidualnego Rozwoju Ucznia i Nauczyciela postanowiła pokazać, że zdrowe żywienie może być i smaczne i w dodatku kolorowe. Spotkania udowodniły, że zdrowe odżywianie dotyczy dziedzin dietetyki, psychodietetyki, racjonalnego żywienia, ale również bardzo ważna jest aktywność fizyczna, która jest u podstawy piramidy żywienia.
Uczestnicy sporządzili sporo przepysznych, zdrowych i pożywnych posiłków. W menu zajęć znalazły się śniadania, obiady i desery. Serwowano śniadaniowe owsianki z różnymi dodatkami, placuszki z pulpą sporządzoną z mango oraz koktajle. Obiady były również różnorodne: pożywny makaron, orzeźwiająca zupa z batatów, pizza z serkiem rikotta. Oryginalne desery to między innymi puttingi z nasion chia, szarlotka z kaszy manny, batoniki z orzechów i kulki mocy.
Prowadząca zajęcia pani Aneta Wojcieszek pokazała uczniom i uczennicom, że zdrowo odżywiając się dbamy o zdrowie fizyczne i psychiczne, chronimy się od wszelakich chorób i poprawiamy swoje samopoczucie.
Tak więc do dzieła! W wakacje macie dużo czasu dla siebie! Zadbajcie o zdrowie tego lata!
Zajęcia prowadzi p. Aneta Wojcieszek.
ZAJĘCIA realizowane są w ramach projektu pn. „Centrum Kompetencji Zawodowych ścieżką indywidualnego rozwoju ucznia i nauczyciela” współfinansowanego w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Małopolskiego na lata 2014-2020, 10 Oś Priorytetowa Wiedza i kompetencje, Działanie 10.2 Rozwój kształcenia zawodowego, Poddziałanie 10.2.2 Kształcenie zawodowe uczniów.
„Cyfrowy Powiat Bocheński” - E-administracja w Powiecie Bocheńskim.
Używamy plików cookies w celu optymalnej obsługi Państwa wizyty na naszej stronie. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.