Nie od dzisiaj wiadomo, że najlepiej fach rzemieślniczy zdobywa się podczas zajęć praktycznych. A jeśli dodatkowo są one prowadzone przez najlepszych fachowców w dziedzinie, nauka staje się przede wszystkim przyjemnością!!! Doświadczyli tego nasi przyszli kucharze, którzy 31 października uczestniczyli w warsztatach kulinarnych. Spotkanie poprowadził Pan Łukasz Grabowski – Szef Kuchni Sali Bankietowej Allegra, Członek Stowarzyszenia Małopolskich Kucharzy i Cukierników. Na warsztat wzięto tym razem tradycyjny makaron. A to za sprawą Firmy Elmak z Nowego Wiśnicza, która już po raz kolejny zasponsorowała swój produkt na naszych zajęciach. Penne, tagliatelle i kolanka okazały się świetnym towarzystwem nie tylko do polskiego śledzia i klasycznych polędwiczek drobiowych…. Doskonale komponowały się z „molekularnymi” dodatkami – jadalną ziemią, pietruszkową gąbką i kawiorem z buraka czy mięty. A jako, że królestwem makaronu są Włochy nie mogło zabraknąć i włoskiego reprezentanta - Pasta alla carbonara… Najlepszym dowodem tej oryginalnej kulinarnej lekcji jest galeria zdjęć – ZAPRASZAMY DO OBEJRZENIA! W warsztatach kulinarnych wzięli udział uczniowie klasy II Te c oraz II Te d, a także członkowie Szkolnego Koła Gastronomicznego.


„Cyfrowy Powiat Bocheński” - E-administracja w Powiecie Bocheńskim.
Używamy plików cookies w celu optymalnej obsługi Państwa wizyty na naszej stronie. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.