„Zdrowie człowieka tkwi od pokoleń w tym co ma w głowie i co na stole” – to hasło przewodnie Olimpiady Wiedzy o Żywieniu i Żywności, w której od wielu lat udział biorą uczniowie naszej szkoły.
W tym roku etap centralny XXVII Olimpiady Wiedzy o Żywieniu i Żywności odbył się w Szczecinie, dniach 22 – 24 marca. Organizatorem był Pomorski Uniwersytet Medyczny wspólnie z Zespołem Szkół Nr 6 im. Mikołaja Reja w Szczecinie. W finałowej edycji udział wzięła uczennica klasy 4 D - Magdalena Musiał, która wcześniej, podczas eliminacji rejonowych w Krakowie zajęła 10 miejsce. Tematem przewodnim tegorocznego konkursu były „Ryby i owoce morza – ich przetwórstwo i zastosowanie w żywieniu”. Spośród ponad 8 tysięcy uczniów z liceów ogólnokształcących oraz techników, Magda znalazła się w czołówce finałowych rozgrywek, zdobywając tytuł finalistki. Tytuł ten uprawnia ją do wstępu na wiele kierunków studiów związanych z żywieniem człowieka oraz technologią żywności. Tak wysoka lokata to nie tylko potwierdzenie jej umiejętności zawodowych, ale także nagroda za trud i poświęcenie, jakie włożyła w przygotowania do konkursu. Zdobycie tego wyróżnienia dowodzi, że praca i zaangażowanie zawsze prowadzą do sukcesu a marzenia mogą być w zasięgu ręki….
Jako szkoła jesteśmy bardzo dumni z naszej uczennicy i jej osiągnięć. Gratulujemy i życzymy dalszych sukcesów oraz owocnego rozwoju zawodowego!
Do udziału w olimpiadzie uczennicę przygotowywała p. Anna Biernat.
„Cyfrowy Powiat Bocheński” - E-administracja w Powiecie Bocheńskim.
Używamy plików cookies w celu optymalnej obsługi Państwa wizyty na naszej stronie. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.