JAKUB KORTA WYRÓŻNIONY w XII Konkursie Szkół Gastronomicznych w Krakowie

22.03.2011

W Zespole Szkół Gastronomicznych Nr 1 w Krakowie odbył się po raz XII Małopolski Konkurs Szkół Gastronomicznych „ Specjalności regionalne”. Z roku na rok konkurs przyciąga coraz więcej uczniów niemal z całej Polski, ale byli także przedstawiciele szkół gastronomicznych z Francji, Niemiec i Czech. Konkurencja była bardzo duża, a poziom bardzo wysoki. Z naszej szkoły w konkursie brali udział: - w zawodzie kucharz: Jakub Korta z IV TEc,  pod opieką p. Anety Wojcieszek przygotował potrawy: Zakąska zimna: Kuszący zawijaniec na postumencie pistacjowym w towarzystwie sosu śliwkowo-wiśniowego Deser: Rubinowe gruszki z akcentem malinowo-jagodowym w obecności lodów bazylikowych   Norbert Zakrzewski z IV Ted, który przygotował potrawy: Zakąska zimna: Polędwica na grzance z tapenadą z oliwek i mini ratatoile Deser: Krem lodowy z migdałami z sosem wiśniowym W zawodzie barman:Ewa Tyszkowska z kl. IV Tha, która przygotowała Coffee Drink: Coffee Orlof, Long Drink Acapulco. Mateusz Statek z kl. IV Tec, który przygotował: Coffee Drink Ski Lift, Long drink: Blue Hawaiian. W konkursie startowało 40 uczniów w zawodzie kucharz i 28 uczniów w zawodzie barman. Jakub Korta zajął 10 miejsce i został WYRÓŻNIONY. Norbert Zakrzewski zajął 24 miejsce, Ewa Tyszkowska zajęła 17 miejsce w kategorii Coffee Drink i Long Drink a Mateusz Statek zajął 18 miejsce w kategorii Long Drink i 14 miejsce w kategorii Coffee Drink. Wszystkim uczniom, którzy wzięli udział w kankursie gratulujemy i życzymy dalszych sukcesów!!!        

Logotypy funduszy UE

„Cyfrowy Powiat Bocheński” - E-administracja w Powiecie Bocheńskim.

Używamy plików cookies w celu optymalnej obsługi Państwa wizyty na naszej stronie. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.