REKRUTACJA - rok szkolny 2023/24
l.p. |
TERMINY |
|
1. |
23 czerwca - 10 lipca godz. 8:30-15:00 |
Odbieranie świadectw ukończenia szkoły podstawowej (kopia lub oryginał). |
2. |
23 czerwca - 10 lipca godz. 8:30-15:00 |
Przyjmowanie od kandydatów nowych wniosków, w tym wymiana wniosków złożonych wcześniej. |
3. |
6 lipca – 10 lipca godz. 8:30-15:00 |
Odbieranie wyników egzaminu ósmoklasisty |
4. |
19 lipca do godz. 12:00 |
Publikacja list kandydatów zakwalifikowanych i kandydatów niezakwalifikowanych do przyjęcia. |
5. |
do 26 lipca godz. 8:30-15:00 |
Potwierdzanie woli przyjęcia do szkoły w postaci przedłożenia oryginału świadectwa ukończenia szkoły podstawowej i oryginału zaświadczenia o wynikach egzaminu ósmoklasisty, o ile nie zostały złożone wcześniej, a także zaświadczenia lekarskiego zawierającego orzeczenie o braku przeciwskazań zdrowotnych do podjęcia praktycznej nauki zawodu. |
6. |
27 lipca do godz. 12:00 |
Publikacja list przyjętych i nieprzyjętych do szkoły. |
7. |
28 lipca – 22 sierpnia |
Rekrutacja uzupełniająca. |
Potrzebne dokumenty :
a)2 zdjęcia podpisane imieniem i nazwiskiem na odwrocie, (zdjęcia mają być aktualne wg wzoru obowiązującego do legitymacji szkolnej)
b)Charakterystyka osobowa kandydata.
c)Zaświadczenie lekarskie o braku przeciwskazań zdrowotnych do podjęcia praktycznej nauki zawodu – skierowanie można pobrać z sekretariatu (pokój 27)
d)Zaświadczenie o praktyce w klasach Szkoły Branżowej.
e)Uczniowie, którzy starają się do klas z zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych po 27 lipca 2023 r. zobowiązani są odebrać w sekretariacie szkoły skierowanie na badania do sanepidu
f)Orzeczenia o niepełnosprawności kandydata (jeśli dotyczy)
g)Oświadczenie o wielodzietności rodziny kandydata /3 dzieci lub więcej/ (jeśli dotyczy)
h)Oświadczenie o samotnym wychowywaniu dzieci (jeśli dotyczy)
„Cyfrowy Powiat Bocheński” - E-administracja w Powiecie Bocheńskim.
Używamy plików cookies w celu optymalnej obsługi Państwa wizyty na naszej stronie. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.