"Oddycham jedzeniem. Obcuję z nim, doświadczam każdego dnia. Chcę być blisko, dotykać, mieć z nim kontakt tak jak z ludźmi, którzy je tworzą. To esencja mojego życia i jego sens.
Jedzenie może i powinno być wyrazem miłości. Ta książka jest właśnie o tym. W pewnej mierze jest też o intencjach i w pewnej mierze będzie książką niedokończoną zawsze, bo dokończysz ją Ty".
Tak brzmi fragment książki Grzegorza Łapanowskiego, którego gościliśmy w naszej szkole 29 września. Kucharz. Autor. Dziennikarz kulinarny. Osobowość telewizyjna związana z takimi tytułami jak „Pytanie na śniadanie”, „Dzień dobry TVN”, „Kuchnia TV”. Praktykant akademii kulinarnej Kurta Schellera. Pracował u Wojciecha Modesta Amaro i Roberta Sowy. Był prowadzącym i jurorem polskiej edycji Top Chef. Jest też pomysłodawcą Szkoły na Widelcu, która działa na rzecz zdrowego żywienia dzieci i młodzieży. Fantastyczny, ciepły człowiek.
Organizatorem spotkania była biblioteka szkolna w ramach działań Dyskusyjnego Klubu Książki.
Dziękujemy pięknie za żywą lekcję literatury i gastronomii!
„Cyfrowy Powiat Bocheński” - E-administracja w Powiecie Bocheńskim.
Używamy plików cookies w celu optymalnej obsługi Państwa wizyty na naszej stronie. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.