Uczniowie naszej szkoły, kształcący się w zawodzie technik kucharz, mieli wyjątkową możliwość uczestniczenia w warsztatach gastronomicznych w Akademii Kurta Schellera w Warszawie. Znany także z telewizji Kurt Scheller jest dyplomowanym mistrzem sztuki kulinarnej. Był szefem kuchni warszawskich hoteli Bristol i Sheraton. Pracował w wielu europejskich krajach a także w Ekwadorze, Kuwejcie, Rosji i na Jamajce. Gotowanie z samym Mistrzem pozwoliło przyszłym kucharzom na poznanie wielu tajników sztuki kulinarnej i pozostawiło niezapomniane wrażenia. Podczas warsztatów uczniowie nakręcili film, który zostanie wykorzystany jako materiał dydaktyczny oraz będzie pamiątką tego niecodziennego wydarzenia, natomiast grupa ekonomistów miała okazję zwiedzić Giełdę Papierów Wartościowych i zobaczyć na własne oczy to czego uczą się zwykle tylko z podręczników.A wszystko to miało miejsce podczas dwudniowej wycieczki do Warszawy, na której nie zabrakło też czasu na zwiedzanie stolicy i obejrzenie filmu „Ratatuj”. Opiekę nad młodzieżą sprawowały panie prof. Barbara Maćkowska, Ewa Góra i Małgorzata Dudek.Całe przedsięwzięcie zostało sfinansowane ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego, pozyskanych w ramach programu „Mój zawód – moja pasja”, realizowanego pod kierunkiem prof. Barbary Maćkowskiej. Jest on częścią projektu „Multimedia@lna szkoła” stworzonego przez Fundację Rozwoju Kina w Krakowie.
„Cyfrowy Powiat Bocheński” - E-administracja w Powiecie Bocheńskim.
Używamy plików cookies w celu optymalnej obsługi Państwa wizyty na naszej stronie. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.