Wpis może zawierać nieaktualne dane.
Uczniowie w ramach projektu zwiedzili hotelowe restauracje w Krakowie: Kazimir, Ta'am, Tinctura. Menager restauracji przybliżył metody sous vide w produkcji potraw zarówno dla gości hotelowych jak i tych, którzy korzystają z restauracji a'la carte. Zostały zaprezentowany sposób podawania ekskluzywnych zakąsek np. tatar z jelenia.
Młodzież najbardziej zachwyciła nowoczesna restauracja Ta'am otwarta w 2022 roku.
Wizyty zawodowe realizowane są w ramach projektu pn. „Centrum Kompetencji Zawodowych ścieżką indywidualnego rozwoju ucznia i nauczyciela” współfinansowanego w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Małopolskiego na lata 2014-2020, 10 Oś Priorytetowa Wiedza i kompetencje, Działanie 10.2 Rozwój kształcenia zawodowego, Poddziałanie 10.2.2 Kształcenie zawodowe uczniów.