Zakończyliśmy I edycję kursu sommelierskiego.
Podczas kursu uczniowie poznali m.in. charakterystykę zawodu, zakres pracy i obowiązki sommeliera.
Nauczyli się czytać etykietę wina, dobierać wina do potraw, otwierać wino oraz rozpoznawać jakość wina.
Potrafią już serwować wina i tworzyć karty win.
Nowe umiejętności z pewnością pozwolą im na lepszą komunikację z gośćmi w restauracji, doradztwo w zakresie walorów sensorycznych wina czy dobór do danej potrawy.
Kurs realizowany jest w ramach projektu pn. „Centrum Kompetencji Zawodowych ścieżką indywidualnego rozwoju ucznia i nauczyciela” współfinansowanego w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Małopolskiego na lata 2014-2020, 10 Oś Priorytetowa Wiedza i kompetencje, Działanie 10.2 Rozwój kształcenia zawodowego, Poddziałanie 10.2.2 Kształcenie zawodowe uczniów.
„Cyfrowy Powiat Bocheński” - E-administracja w Powiecie Bocheńskim.
Używamy plików cookies w celu optymalnej obsługi Państwa wizyty na naszej stronie. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.